Rätt val av flyttkartonger gör skillnad

En sak som många kanske inte tänker på är att valet av flyttkartonger faktiskt gör stor skillnad när man flyttar. Dels är det enklare att stapla kartongerna i lastbilen eller släpet som man hyr eftersom de har samma design.

Men om kartongerna också är anpassade för flytt är det mindre risk för att de går sönder och du kan därmed flytta på ett säkrare sätt. Det krävs dock också att du packar rätt och att inte kartongerna packas för tungt, eftersom detta kan innebära ökade risker för skador om de måste bäras upp- eller nedför trappor.

Flyttkartonger kommer i mängder av olika storlekar och former, vilket kan göra det lite knepigt att göra rätt val för dig. Detta ska du tänka på vid valet av flyttkartonger:

Ska dina saker magasineras mellan flytten?

Om du måste magasinera dina saker mellan flytten, kanske för att du väntar på att lägenheten ska bli ledig eller du ska flytta utomlands under en tid är det viktigt att kartongerna du väljer är anpassade för detta. 

Ska dina saker till exempel förvaras på en vind eller mer fuktigt utrymme under en tid måste de vara mer rejäla för att klara av detta klimat. Det finns särskilda flyttkartonger som är tillverkade i flera lager och som har bättre motståndskraft mot fukt.

Samma princip gäller om flyttlasset ska åka en längre sträcka. Kanske du ska flytta från söder till norra delen av Sverige eller utomlands. Även här är det viktigt att du väljer mer stabila flyttkartonger som klarar av detta. VI på Erixon Flytt erbjuder även magasinering i Göteborg med omnejd.

Vilket material ska man välja?

På marknaden hittar du idag lite olika typer av flyttkartonger. Både lådor i wellpapp och även plastlådor som är ett bättre val om du har känsliga tillhörigheter som ska magasineras under en längre tid.

Wellpapp: Flyttkartonger i wellpapp kan också skilja sig ganska mycket från varandra. Tjockare kartonger som består av flera lager wellpapp är något mer kostsamma. Men fördelen är också att kartongen kan packas lite tyngre och klarar också att stå emot fukt bättre. 

Extra tjocka flyttkartonger kallas för dubbelwell och innebär att flyttkartongen är ännu tåligare och består av minst fem lager wellpapp. Gör här ett val som passar de saker som du har i hemmet och som behöver transporteras.

Plast: Klassiska plastlådor kan också vara bra att varva flyttkartongerna med. Särskilt om du har känsliga prydnadssaker eller kläder som inte tål fukt så bra. Dessa lådor kan också användas i din nya lägenhet för förvaring eller organisering.

Priset varierar mellan olika flyttkartonger

Om du behöver massor av kartonger kan detta bli ganska kostsamt och många väljer därför att köpa de billigaste flyttkartongerna som man kan hitta. Men nackdelen är oftast då att wellpappen inte är särskilt tålig och att de lätt går sönder. Det gäller här då verkligen att man inte packar kartongerna för tunga. Alla flyttkartonger har en begränsad livslängd. Men om du investerar i lite mer rejäla flyttkartonger kan de återanvändas och till och med säljas vidare efter att du har flyttat.

Stora eller små flyttkartonger – Vilket är bäst?

Det är alltid en fördel att ha både stora och små flyttkartonger eftersom du kan anpassa innehållet efter kartongen du väljer. Dessutom slipper du ha stora kartonger som endast kan fyllas till hälften.

Mindre flyttkartonger är bättre om du har många tunga saker som ska transporteras. Detta kan till exempel vara böcker eller skivor. Större flyttkartonger är ett bra val för textil, kläder eller prydnadssaker som inte är för tunga. 

Vi hjälper dig att välja rätt flyttkartonger

Om du är osäker på vilka flyttkartonger som du bör investera i, kan vi hjälpa dig. Förutom att vi erbjuder tjänster som bärhjälp eller packning, kan du också köpa passande flyttkartonger från oss. Med vår expertis har vi valt ut flyttkartonger som är hållbara, enkla att packa och lätta att bära. Detta gör att du kan flytta tryggt och säkert. 

Vill du meta mer om vilka flyttkartonger så kan du kontakta oss här.