Så packar du bäst inför flytten

Om du inte har särskilt mycket erfarenhet av att flytta kommer du garanterat att överraskas av hur knepigt det kan vara att packa smart. Det är mycket att ha i åtanke och hur du väljer att packa dina tillhörigheter kommer att påverka dels hur många flyttkartonger som du behöver. Men också hur säkra dina saker är packade i dem. 

Allt från valet av flyttkartonger, till hur stora flyttlådor du köper kommer att spela in. Men dessutom är det viktigt att du införskaffar rätt material för att kunna packa dina saker på ett bra sätt. Så här packar du bäst inför flytten för att spara plats och skydda alla dina saker under transporten:

Gör upp en plan innan du börjar packa

Första steget är att göra upp en plan innan du börjar packa. Fundera till exempel på om det är bättre att börja packa rum för rum, eller om du ska börja med allting som du har på vinden eller i förvaring? Att göra upp en plan kommer att spara dig stress och tid under packningen. Behöver du hjälp med planering av flytten eller packning är detta också någonting som vi erbjuder på Erixon Flytt.

Bra tillfälle att rensa ur i skåpen

Medans du packar eller innan du börjar att packa är det också fördelaktigt om du rensar ut i skåpen och dina gömmor. Är det till exempel kläder, skor eller saker som du inte längre använder och som du kan göra dig av med? Dessutom kanske du har planer på att uppgradera möbler och behöver sälja av saker innan du flyttar? Det är alltid bra om detta projekt påbörjas så tidigt som möjligt för att det inte ska bli för mycket att göra dagarna innan flytten startar.

Lämna inte packningen till sista minuten

Att packa allting i hemmet är ingenting som man gör på några timmar. Det tar alltid längre tid än man kanske tror från början och framför allt om man vill säkerställa att allting packas ner på ett smart sätt. Så börja packa tidigt och du kommer garanterat att hitta massor av saker som du inte använder så ofta och som kan börja packas i flyttkartonger långt innan flyttdatumet.

Köp rätt flyttkartonger och material

Rätt kartonger och flyttmaterial som tejp eller bubbelplast kommer att göra stor skillnad när du flyttar. Det är ofta värt att lägga en liten extra summa på material och flyttkartonger av lite högre kvalitet eftersom du då säkerställer att wellpappen är mer rejäl och tejpen sitter på plats. Detta kommer också förhindra att flyttlådorna går sönder eller spricker om du måste magasinera ditt flyttlass under en tidsperiod. 

Mer rejäla flyttkartonger kan också säljas vidare eller återanvändas, så jämför olika val och investera i flyttkartonger av lite olika storlekar.

Tänk på vikten när du packar

Det är viktigt att du inte packar flyttkartongerna för tunga. Dels kan detta öka chanserna för att någon skadar sig under flytten. Men dessutom är det större chans för att flyttkartongerna går sönder. En fördel är därmed att ha flyttkartonger i lite olika storlekar, så du kan packa tunga objekt som böcker eller skivor i de mindre kartongerna och använda de lite större för lättare prylar eller kläder. 

På kartongerna du köper står det alltid en maximal vikt angiven som du kan förhålla dig till. Men det är också lika viktigt att du packar kartongerna med en maximal vikt som passar dig och som inte kommer slita ut din kropp när du bär. Att flytta är väldigt tungt och framför allt om du inte har hiss där du bor eller har mycket saker som behöver transporteras är vikten på lådorna väldigt viktigt att du har koll på.