Behöver du hjälp med att flytta ditt kontor?

I de flesta fallen är det ännu mer tidskrävande att flytta ett kontor än när man flyttar privat. Anledningen är ofta för att det är tyngre möbler som behöver bäras och transporteras. Men dessutom är det viktigt att flytten blir så effektiv som möjligt efter tid kostar pengar och kan innebära att man som företag förlorar en del pengar i omsättning. Detta eftersom företaget inte kan vara i drift och de anställda inte har möjlighet att genomföra sina arbetsuppgifter som tidigare. 

Därför är företagare måna om att flytten ska bli överstökad så snabbt som möjligt, så man kan komma igång med verksamheten direkt. För att allting ska flyta på smidigt är det alltid en fördel att anlita en flyttfirma Göteborg. Vi hjälper dig med din företagsflytt och kan både stå till tjänst med packning, bärhjälp och även planering av flytten för att den ska bli så effektiv som möjligt.

Basera valet på ditt företag

Alla företag har lite olika behov när det kommer till flytthjälp och därför är det viktigt att du sätter dig ner och gör en plan över flytten för att sedan kunna boka den hjälp som behövs. Flytthjälpen ska till exempel baseras på hur stort ditt företag är och hur kontoret är uppbyggt. 

Om de anställda till exempel har sin egen kontorsplats eller arbetsbord är det kanske bäst att du låter personalen själv packa sina tillhörigheter, för att sedan boka flytthjälp och fraktning av allt kontorsmaterial, möbler och andra tillhörigheter till firman.

Packa smart och spara tid

Säkerställ att alla kartonger och saker märks för att allting ska kunna hamna på rätt plats i de nya lokalerna i ditt företag. Detta kommer därmed spara en del tid när allting ska packas upp och gör att företaget kan öppna upp sin verksamhet snabbare.

En fördel är om resten av lokalerna packas ner rum för rum, där varje kartong märks med vilka saker som lådan innehåller, alternativt vilket rum den ska placeras i på det nya stället. Dessutom kan du anlita oss för att få hjälp med packningen och med vår erfarenhet och expertis kan vi dels säkerställa att allting packas ner säkert. Men också att dina anställda istället kan fokusera på kunderna eller sina vanliga arbetsuppgifter.

Tänk på detta vid företagsflytt!

Om man inte har flyttat tidigare kanske det är lätt hänt att man tror att flytten går att genomföra under en dag och att det inte krävs så mycket tid. Men en företagsflytt är ett väldigt stort uppdrag och kräver oftast mer tid än man kanske tror från början. Så för att allting ska flyta på bättre är det bra om du har dessa saker i åtanke.

Börja planeringen tidigt

Det är både mycket administrativt som behöver fixas innan flytten kan påbörjas, men också en hel del andra bestyr. 

Bland annat måste du kontakta både din nuvarande lokaluthyrare och den för ditt nya kontor. Detta är bland annat för att säkerställa att kontraktet har löpt ut så att du faktiskt har möjlighet att byta lokal, men också för att meddela om uppsägning och nytt kontraktskrivande. 

Lokaler till företag hyrs vanligtvis ut under en kontraktstid på några år, så det är viktigt att du också lägger ner tid på att jämföra olika möjliga företagslokaler som du kan uppgradera till. Andra administrativa saker som måste genomföras är att ändra adressinformation på er hemsida, beställa nya visitkort och ändra information i företagets eventuella flygblad.

Förnya abonnemang och försäkringar

En annan sak som du måste säkerställa genomförs innan själva flytten kan påbörjas är att förnya och flytta abonnemang som du vill överföra till dina nya lokaler. Detta kan till exempel vara internet. Säkerställ att du kontaktar bolaget tidigt för att informera dem om flyttning så att du inte behöver gå flera dagar utan internet eller försäkringar som gäller när du börjar komma iordning på ditt nya kontor. 

Skriv ner en lista på alla företag som du måste kontakta innan flytten och detta kommer spara dig en hel del stress när flytten sker. Som sagt är det ett väldigt stort projekt att flytta företaget till nya lokaler. Framför allt om ditt företag är av den större storleken. Att ha dessa saker i åtanke innebär att det kommer bli betydligt enklare. 

Skall ert företag flytta? Anlita oss för företagsflytt i Göteborg med omnejd. Välkomna!