Förvaring i Göteborg tills flytten blir av

Det är inte alltid som man har möjlighet att flytta sitt hem direkt från en lägenhet till en annan. Kanske man väntar på att ett husköp ska godkännas eller kanske det är några månader kvar innan din lägenhet blir ledig och du kan flytta in dina tillhörigheter. 

De flesta har ingenstans där man har möjlighet att förvara sina saker och möbler innan man kan flytta in. Framför allt om det är en hel lägenhet och även möbler som kräver förvaring kan detta bli ganska knepigt. 

Det rekommenderas inte att sprida ut dina saker då detta istället kommer att förlänga flytten vid ett senare tillfälle. I dessa situationer kommer det därför istället vara mer fördelaktigt att hyra magasinering. Du kan till exempel anlita oss på Erixon flytt för magasinering i Göteborg med omnejd och vi kan också hjälpa dig att flytta dina saker till magasinet och sedan frakta det till ditt nya hem när tiden är inne. För arbetskostnaderna har du sedan möjlighet att få 50% avdrag i enlighet med RUT-avdraget. 

Men hur mycket kan man då räkna med att en magasinering kostar och hur går processen till? 

Priset räknas oftast ut i kvadratmeter

När du hyr utrymme för magasinering eller ett förråd får du oftast betala för hur stort rum du hyr. Priset räknas då ut beroende på hur många kvadratmeter rummet är på och det är därför också viktigt att du anpassar valet av förvaring, så du inte behöver betala för flera kvadratmeter som du ändå inte kommer att använda. 

Se över hur mycket tillhörigheter du har och om du också har möbler som behöver förvaras kommer detta också ha betydelse för det slutliga priset för magasinering. Som en tumregel ligger priset per kvadratmeter på mellan 150-400 kronor beroende på vart du hur förrådet och hur stort rummet är. 

Som en tumregel kan du också ha nedan rekommendationer i åtanke när du jämför olika typer av magasinering som du kan hyra. Med dessa mått i åtanke kan du göra ett bättre val av rum och det finns både mindre förråd på några kvadratmeter, till större rum som passar bättre om du behöver magasinera en hel lägenhet och även möbler.

Nedan finner ni riktpriser för magasinering (hör av dig till oss för exakt offert):

  • 1,5 kvadratmeter – Upp till 25 flyttkartonger och kostar 300-600 kronor i månaden
  • 4,5 kvadratmeter – Upp till 75 flyttkartonger och kostar 700-1200 kronor i månaden
  • 12 kvadratmeter – Upp till 190 flyttkartonger och kostar 1200-1600 kronor i månaden

Extra hjälp kommer att påverka priset

Om du också behöver extra hjälp i samband med magasinering som till exempel hjälp med flyttkartonger, bärhjälp eller att hyra lastbil är detta faktorer som också kommer att påverka priset. Det kommer däremot alltid vara mer förmånligt att försöka anlita samma företag till flera delar av flytten.

Vad kan man magasinera i samband med flytt?

Du kan i princip magasinera vad som helst i samband med flytt och beroende på hur mycket saker eller möbler som behöver förvaras kommer det slutliga priset för magasineringen att påverkas av detta. För att kunna hitta det bästa valet för dig är det viktigt att du försöker räkna ut hur många kvadratmeter förvaring som krävs för att rymma allting som ska magasineras och även om det är tunga eller skrymmande föremål som kommer att vara lite mer krävande att transportera dit.

Börja jämföra olika val och du kan kan sedan börja planera din flytt och packa ner dina tillhörigheter. Att försöka packa smart är också en viktig punkt eftersom detta kan hålla ner mängden flyttkartonger som du måste sätta i förvaring om du packar på ett bra sätt. Detta kommer spara dig en ganska stor summa på den slutliga fakturan.

När det är dags att magasinera så är ni välkomna att kontakta vårt flyttföretag Erixon Flytt AB.